Moduuli viisi, aiheita ovat: käyttö- ja käyttäjäkokemus, luotaimet, kokemuksen arviointi. 

Käyttö- ja käyttäjäkokemus koskevat itse tuotteen käytön kokemusta. Vaikka käytettävyys vaikuttaa kokemukseen, se ei yksin nimeä sitä. Kokemukseen liittyy siis kaikki tunteet, uskot, havainnot, reaktiot ja muut vastaavat piirteet käyttäjällä tuotteen käytössä. Siihen vaikuttaa kaikki tuotteen piirteet, esimerkiksi esittely, muotoilu, toiminnallisuus, vuorovaikutteisuus jne. Kaikkia näitä ei tähän blogiin tarvitse listata, idea tulee kuitenkin esille. Kokemuksen tutkimisessa pitää huomioida pitää huomioida käyttöä monesta eri näkökulmasta, pelkkä tavallinen käyttö ei riitä. Kuuluu ottaa huomioon kaikki mahdolliset relevantit piirteet käytöstä. 

Luotaimet ovat tavaroita, joilla tavoitellaan uusia ideoita. Esineen on tarkoitus kulkea mukana, jolloin sen kanssa voisi saada ideoita uusille asioille.  Kivitaskussa tehtävä liittyi tähän. Ja ryhmätyössä taisi tulla enemmän asiaa tästä aiheesta, niin jätän blogissa vähemmäksi. 

Kokemuksen arvioinnissa mietitään mitä käyttäjä ajattelee ja kokee käyttäessään. Kenttätestauksessa ilmenee joitakin ongelmia helposti. Käyttäjältä on myös hyvä kysellä tallennetun materiaalin perusteella mitä hän ajatteli jostain tilanteesta, jos se vaikutti ongelmalliselta.